woensdag 9 januari 2013

Onderzetters a la “Karin”


Zo een leuk patroon! En voor wie het nog niet heeft gezien, allemaal dankzij deze dame.

Dus toen ik pas voor vrienden uit Praag een kleinigheidje wilde maken, dacht ik meteen: JA!
En zij hebben een heel leuk servies, typisch Tsjechies:

DSC06379

Dus een blauwe bol uit mijn leuke voorraad, die ik voor mijn verjaardag van de vriendinnen van de “naaiclub” heb gekregen, en aan de slag.

DSC06362DSC06361

Helemaal leuk. Nu wil het alleen dat er ook “grote thee”-bekers zijn. Ik denk eerder dat het als soepkommen gebruikt moet worden, maar dat doet er niet toe! Wij gebruiken ze als THEE-bekers. Heerlijk met dit sombere weer, een grote kop thee! Maar daar zijn deze onderzetters te klein voor.

DSC06386

Dus ga ik voor een grotere. Nu heb ik vanmiddag aan het proberen geweest en twee extra ringen ertussen gehaakt. Eén van stokjes en één van vaste (glitterdraad). Ook had ik de onderzetters van haar gezien, en het glitterrandje vind ik ook heel leuk, dus heb ik een combi gemaakt.

 DSC06373DSC06377















En hij past NET. Maar leuk genoeg. Hij is nu 11cm in doorsnede.

Nu nog een paar andere maken in verschillende kleurtjes, dus snel aan de slag!

DSC06387
Handtekening Blogsite roze

T-shirt cadeau voor een jongen


Voor een verjaardag weer eens een leuk t-shirt gemaakt! Met een leuke applicatie die ik hier gevonden heb.


DSC06125


Het “zwarte gat” is van tricot en heb ik dmv vliesofix op het t-shirt geplakt. En de naam is uit hotfixfolie gemaakt door letterponsjes.
Allemaal niet moeilijk en snel resultaat.

Handtekening Blogsite

Aan de late kant ????

Ik verbaas mij er wel eens over, of eigenlijk meer een klein beetje jaloers, waar sommige onder ons de tijd vandaan halen om “te bloggen”. Ik bewonder diegene daar echt in. En ook elke keer weer nieuw en inspirerend, ik vind het geweldig.

Voor mij is het lezen van de berichten nog wel aardig bij te houden, alhoewel daar ook soms 2 dagen tussen zitten. Maar dan zelf de blogberichten schrijven. Vaak ben ik dus eerst aan het lezen en als ik dan denk dat ik nog even een blogje wil maken, kijk ik op de klok en is de dag weer om.

Laten we het er maar op houden dat het gewoon een drukke tijd is geweest, en dat we weer met frisse moed beginnen in het nieuwe jaar.

Dus sorry dat het weer even geduurd heeft (precies 1 maand), maar toch wilde ik mijn naai-, brei- en plakfratsen van de kerst niet onthouden. Een beetje aan de late kant (of  juist heel vroeg!).

DSC06272Het is voor de kleine meid een mouwloos vestje geworden op basis van het model wat ik eerder maakte voor mezelf. Ik heb van het merk Drops het garentype Symphony gebruikt, en deze samen gebreid met een dubbele draad van het glittergaren van Drops. Het is heerlijk zacht en zo lekker aaibaar. Het aanpassen van het volwassenpatroon naar de kindermaat is goed geslaagd.  En het vest is ook nog leuk draagbaar voor na de kerst!
En wat is dat een ellende om iets knalrood te fotograveren! Maar na zo’n 25 foto’s is dit de beste.




DSC06301Verder heb ik een cirkelrok volgens model Mme ZsaZsa (kan bijna niet zonder) gemaakt. Alleen heb ik er wel een rits in gemaakt omdat ik het bij de stof niet mooi vond om daar een elastieke band bij of op te maken. En dit lieve knoopje kon ik dan ook maar weer gebruiken. Alhoewel knoopsgaten maken niet één van mijn specialiteiten is.


DSC06295 detailEn natuurlijk mag een gepimpt t-shirt niet ontbreken! Dus van restjes van een leuk stofje gebruikt voor een applicatie (gemaakt met vliesofix). En met het zilvere koordlintje uit de doos lijkt het net een fotolijstje!



En samen is dit het eindresultaat.
DSC06293 detail

Handtekening Blogsite