woensdag 9 januari 2013

Aan de late kant ????

Ik verbaas mij er wel eens over, of eigenlijk meer een klein beetje jaloers, waar sommige onder ons de tijd vandaan halen om “te bloggen”. Ik bewonder diegene daar echt in. En ook elke keer weer nieuw en inspirerend, ik vind het geweldig.

Voor mij is het lezen van de berichten nog wel aardig bij te houden, alhoewel daar ook soms 2 dagen tussen zitten. Maar dan zelf de blogberichten schrijven. Vaak ben ik dus eerst aan het lezen en als ik dan denk dat ik nog even een blogje wil maken, kijk ik op de klok en is de dag weer om.

Laten we het er maar op houden dat het gewoon een drukke tijd is geweest, en dat we weer met frisse moed beginnen in het nieuwe jaar.

Dus sorry dat het weer even geduurd heeft (precies 1 maand), maar toch wilde ik mijn naai-, brei- en plakfratsen van de kerst niet onthouden. Een beetje aan de late kant (of  juist heel vroeg!).

DSC06272Het is voor de kleine meid een mouwloos vestje geworden op basis van het model wat ik eerder maakte voor mezelf. Ik heb van het merk Drops het garentype Symphony gebruikt, en deze samen gebreid met een dubbele draad van het glittergaren van Drops. Het is heerlijk zacht en zo lekker aaibaar. Het aanpassen van het volwassenpatroon naar de kindermaat is goed geslaagd.  En het vest is ook nog leuk draagbaar voor na de kerst!
En wat is dat een ellende om iets knalrood te fotograveren! Maar na zo’n 25 foto’s is dit de beste.
DSC06301Verder heb ik een cirkelrok volgens model Mme ZsaZsa (kan bijna niet zonder) gemaakt. Alleen heb ik er wel een rits in gemaakt omdat ik het bij de stof niet mooi vond om daar een elastieke band bij of op te maken. En dit lieve knoopje kon ik dan ook maar weer gebruiken. Alhoewel knoopsgaten maken niet één van mijn specialiteiten is.


DSC06295 detailEn natuurlijk mag een gepimpt t-shirt niet ontbreken! Dus van restjes van een leuk stofje gebruikt voor een applicatie (gemaakt met vliesofix). En met het zilvere koordlintje uit de doos lijkt het net een fotolijstje!En samen is dit het eindresultaat.
DSC06293 detail

Handtekening Blogsite

1 opmerking: